Gåva från Odd Fellow bröderna till Majblomman Rättvik och Leksand

Övermästare Eric Stein Odd Fellows B122 som överlämnar logens gåva till Marit Andersson Majblomman Leksand tv. och Birgitta Bolik Majblomman Rättvik th.

Odd Fellowbröderna lämnar välgörenhet till barn som har det svårt. De 90 medlemmarna har givit kollekt till förmån för Majblommans arbete i Leksand och Rättvik. Odd Fellows Barnfond har matchat med lika mycket pengar. Därför kan Odd Fellow Leksand ge 16200 kr delat lika till föreningarna Majblomman i Leksand och Rättvik.

Medmänsklighet är en hörnpelare i Odd Fellow säger Övermästare Eric Stein. Nu gör vi en insats lokalt med hjälp av de lokala Majblommeföreningarna. Marit Andersson Leksand förklarade att inflationen slagit hårt mot familjer som lever på marginalen och välgörenhet behövs mer än någonsin.

Odd Fellow Ordern är ett yrkes och affärsmannanätverk, ett brödraskap med rötter åtminstone i 1700 talets England som kom till när näringsfrihet införts och lagt grunden till industriella revolutionen. År 1846 infördes näringsfrihet i Sverige och strax efter 1878 kom Odd Fellow till Sverige och till Leksand 1950. Odd Fellow ett nätverk som värnar om trevlig gemenskap, stil och etikett samt vårdar de flera hundra år gamla ritualerna och traditionerna.      

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *